11 milliárdot tolt a külügy a trieszti kikötőcégbe úgy, hogy még mindig nem a magyar államé a terület

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy éve jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy "Magyarország egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vásárolt Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében," de a tranzakciót mostanáig sem sikerült lezárni. Bár a bejelentett fejlesztések el sem kezdődhettek a területen, az arra létrehozott állami projektcég már nyeli a pénzt. 

Az Adria Port Zrt.-be 11,2 milliárd forintnyi eurót tolt tavaly a kormány,

írja a Népszava. Az összeget a cég beszámolója szerint többek közt ingatlanbérlésre, tanácsadásra költötték. A lap megkeresésére a Külügyminisztérium csak annyit közölt, hogy jelenleg "az érintett terület és koncessziós jog kapcsán a tulajdonszerzés véglegesítése van folyamatban.” Hogy mikorra zárulhat le, arra nem válaszoltak. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér