Hat hétre vesztegzár alá került Melbourne

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A koronavírus terjedése miatt szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be Ausztrália második legnagyobb városában, írja a BBC. A döntést azután hozták meg a hatóságok, hogy

a kedden regisztrált 199 új fertőzéses eset közül 191 Victoria államban történt.

A 4,9 milliós Melbourne-ben mindenkinek otthon kell maradni, csak munkába, bevásárolni, és orvosi rendelőbe lehet menni. Az éttermeket, bárokat bezáratták, a korábban elrendelt iskolai szünetet meghosszabbították. A városban megugrott fertőzésszám miatt lezárták Új-Dél-Wales és Victoria állam közötti határt, 

amire legutóbb 1919-ben, a spanyolnátha-járvány idején volt példa. 

Az intézkedés ellenőrzésére kivezényelték a hadsereget. A határsértőkre nemcsak jelentős pénzbírság, de börtön is vár, hangsúlyozták a hatóságok. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér