Hétmilliárdot fizettek a WizzAirnek, de Németh Szilárd szerint a magyar légierő gépein múlt a védekezés

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A magyar honvédség haderőfejlesztését mutatta be Németh Szilárd az M1 csütörtök reggeli műsorában. A Honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára, hogy bizonyítsa a kormány döntésének helyességét, kijelentette:

"Itt a koronavírus kapcsán azért azt megtapasztaltuk, hogy milyen jó, hogy megvettük azokat az A319-eseket, azokat a légi szállítójárműveket. Ezeket tudtuk használni a vírus elleni küzdelemben. Ha nincs, akkor mi lekésünk erről."

Németh Szilárdnak némiképpen ellentmond, hogy a Külügyminisztérium a Wizz Airt bízta meg több mint hétmilliárd forintért a kínai eszközök Magyarországra szállításával. A tárca a hét elején közölte: azért nem a magyar légierő Airbus repülőit vették igénybe a feladathoz, mert

"sokkal nagyobb mennyiségű árúról volt szó, mint azt a HM repülőgépeivel el lehetett volna szállítani."

A Honvédség kiemelt feladatai között felsorolta a határvédelmet is, mert 

"ide egy migráns sem teheti be a lábát."

A közbiztonság, és a terrorellenes indok mellett Németh szerint már egészségügyi okai is vannak a migrációellenes politikának.

"Egyértelműen járványügyi kérdés is. Hiszen pont azokról a területekről érkeznének a migránsok, amik a legfertőzöttebbek. És újabban látjuk is, hogy mi történik,"

jelentette ki.

Hogy pontosan melyik országra gondolt az államtitkár, nem tudni. A Johns Hopkins Egyetem csütörtöki adatai szerint 

  • a legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, több mint hárommillió,
  • majd Brazília, 1,7 millió,
  • és India, több mint 700 ezer, következik.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér