Népes családot kaptak lencsevégre a világ legveszélyeztetettebb gorillafajából Nigériában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Cross-folyami, vagy Diehl-gorillák az egyik legveszélyeztetettebb gorillafaj a világon: mindössze háromszáz vadon élő egyedükről tudnak a kutatók.

Ezért volt nagy a természetvédők öröme, amikor a dél-nigériai hegyvidék erdeiben elrejtett vadfigyelő kamerák egyike egy komplett családot kapott lencsevégre ebből a ritka fajból, számos fiatal utóddal.

Fotó: Wildlife Conservation Society

Évek óta ez az első alkalom, hogy közvetve emberi szem elé kerülnek ezek a hegyi gorillák

- írja a hírről beszámoló BBC.

A felvételeket nyilvánosságra hozó Wildlife Conservation Society (WCS) szerint az észlelés reménykeltő a természetvédelemben dolgozók számára, mert a gorillakölykök jelenléte a felvételeken bizonyíték rá, hogy a kihalással fenyegetett faj egyedei sikeresen szaporodnak.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér