Nyoma veszett Szöul polgármesterének

külföld
2020 július 9., 8:52

Eltűntként jelentette be édesapját Szöul, a dél-koreai főváros polgármesterének lánya. Az AP jelentése szerint a rendőrség Szöul Szungbuk kerületében kezdte kutatni Park Vonszun polgármestert, mert a mobiltelefonja, mely időközben kikapcsolódott, utoljára innen jelentkezett be.

photo_camera Park Vonszun, Szöul polgármestere. Fotó: Philip Rock/Anadolu Agency via AFP

Park lánya csütörtökon riasztotta a rendőrséget azzal, hogy nem tud apja hollétéről. Aggodalmát csak fokozta, hogy apja egy "végrendelet-szerű levelet" hagyott maga után.

Az AP érdeklődésére a szöuli városháza megerősítette, hogy Park csütörtökön nem ment munkába. Mint mondták, a polgármester tisztázatlan okokból minden programját lemondta, köztük az elnöki hivatal egyik munkatársával tervezett találkozóját is.

Park, a polgárjogi aktivista és emberi jogi ügyvéd 2011 óta Szöül polgármestere. A város történetében ő az első, akit harmadik ciklusára is megválasztottak, mi több, a 2022-es elnökválasztás egyik esélyesének tartottak.

Népszerűségét növelte, hogy polgármesterként is megmaradt emberi jogi aktivistának, gyakran és hangosan bírálva az országban egyre növekvő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenséget, illetve a politikai és az üzleti elit korrupt kapcsolatát.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!