Nyoma veszett Szöul polgármesterének

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Eltűntként jelentette be édesapját Szöul, a dél-koreai főváros polgármesterének lánya. Az AP jelentése szerint a rendőrség Szöul Szungbuk kerületében kezdte kutatni Park Vonszun polgármestert, mert a mobiltelefonja, mely időközben kikapcsolódott, utoljára innen jelentkezett be.

Park Vonszun, Szöul polgármestere.Fotó: Philip Rock/Anadolu Agency via AFP

Park lánya csütörtökon riasztotta a rendőrséget azzal, hogy nem tud apja hollétéről. Aggodalmát csak fokozta, hogy apja egy "végrendelet-szerű levelet" hagyott maga után.

Az AP érdeklődésére a szöuli városháza megerősítette, hogy Park csütörtökön nem ment munkába. Mint mondták, a polgármester tisztázatlan okokból minden programját lemondta, köztük az elnöki hivatal egyik munkatársával tervezett találkozóját is.

Park, a polgárjogi aktivista és emberi jogi ügyvéd 2011 óta Szöül polgármestere. A város történetében ő az első, akit harmadik ciklusára is megválasztottak, mi több, a 2022-es elnökválasztás egyik esélyesének tartottak.

Népszerűségét növelte, hogy polgármesterként is megmaradt emberi jogi aktivistának, gyakran és hangosan bírálva az országban egyre növekvő gazdasági és társadalmi egyenlőtlenséget, illetve a politikai és az üzleti elit korrupt kapcsolatát.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér