Szlovákiában is emelkedni kezdett az új koronavírus-fertőzöttek száma

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt két hétben Szlovákiában, ahol szerdán viszonylag magas, 53 volt a SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel újonnan diagnosztizáltak száma - derült ki a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) honlapján csütörtökön közzétett adatokból.

Az újonnan diagnosztizált esetek számának növekedése az elmúlt két hetet nézve viszonylag lassú üteműnek, de folyamatosnak mondható - írták. A koronavírussal újonnan diagnosztizáltak napi átlaga az elmúlt egy hétben húsz fölé nőtt, míg ez az átlag májustól június utolsó hetéig öt alatt volt.

A szerdán diagnosztizált 53 új eset kiugrónak számít, az újonnan regisztrált fertőzöttek napi száma legutóbb áprilisban haladta meg az ötvenet.

A Qubit írt róla csütörtökön, hogy a régió országai közül még mindig Magyarországon és Szlovákiában jut a legkevesebb ismert fertőzéses eset százezer lakosra a július 8-i hivatalos adatok szerint. Nálunk most 7,62, Szlovákiában mindössze 5,45 fertőzéses eset jut százezer lakosra, míg a többi szomszédunk közül a legkevesebb fertőzöttet regisztráló Szlovéniában 10,79, a második legkevésbé érintett Ausztriában 12,06 ez a szám. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér