A Trump Tower elé festették fel a Black Lives Matter-feliratot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Bill de Blasio, New York demokrata polgármestere is segített Black Lives Matter-feliratot festeni a Donald Trump háza, a Trump Tower előtti úttestre az Ötödik sugárúton. Bill de Blasio azt nyilatkozta: az úttestre felfestett szavak „felszabadítják az Ötödik sugárutat”. 

„Mutassuk meg Donald Trumpnak azt, amit nem ért meg, fessük fel éppen az ő otthona előtt” - mondta a demokrata politikus, akinek fekete felesége, Chirlane McCray író is részt vett a festésben. Az amerikai elnök néhány nappal ezelőtt a gyűlölet jelképének nevezte az Egyesült Államokban egyre több helyen az úttestre felfestett BLM-feliratokat, és amikor megtudta, hogy az Ötödik sugárúton is felfestik, akkor azt írta: ezzel elcsúfítják ezt az elegáns sugárutat.

Elnökké választása előtt Trump itt lakott, azóta viszont kevés időt tölt itt. (MTI, Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér