A Trump Tower elé festették fel a Black Lives Matter-feliratot

Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Bill de Blasio, New York demokrata polgármestere is segített Black Lives Matter-feliratot festeni a Donald Trump háza, a Trump Tower előtti úttestre az Ötödik sugárúton. Bill de Blasio azt nyilatkozta: az úttestre felfestett szavak „felszabadítják az Ötödik sugárutat”. 

„Mutassuk meg Donald Trumpnak azt, amit nem ért meg, fessük fel éppen az ő otthona előtt” - mondta a demokrata politikus, akinek fekete felesége, Chirlane McCray író is részt vett a festésben. Az amerikai elnök néhány nappal ezelőtt a gyűlölet jelképének nevezte az Egyesült Államokban egyre több helyen az úttestre felfestett BLM-feliratokat, és amikor megtudta, hogy az Ötödik sugárúton is felfestik, akkor azt írta: ezzel elcsúfítják ezt az elegáns sugárutat.

Elnökké választása előtt Trump itt lakott, azóta viszont kevés időt tölt itt. (MTI, Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.