Egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egymillió forintos büntetésről szóló határozatot kapott Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH). 

A büntetést azért szabták ki, mert Péterfalvi Attila NAIH-elnök szerint jogsértően kezelték a kapcsolattartási adatokat az aláírásgyűjtés során, ami azért indított, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Péterfalvi arra szólította fel, hogy a büntetés megfizetése mellett törölje az adatokat. 

Hadházy a Facebookon azt írta, bírósághoz fordul a döntés miatt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér