Eltűnt a kerítés a gárdonyi szabadstrand mellől

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pár napja az RTL Klub számolt be róla, hogy hatalmas a felháborodás a Velencei-tó partján fekvő Gárdonyban, mert a tónál nemrég újították fel a partfalat, és csak miután befejezték a munkákat, a szabadstrandot kordonnal kerítették el. 

A helyiek akkor arról panaszkodtak a csatornának, hogy szerintük a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják. Voltak, akik végül elhúzták a kerítést, és így mentek be az elkerített partszakaszra. 

Pénteken viszont arról adott hírt az RTL Klub, hogy eltűntek a kerítések, a helyiek pedig ismét birtokba vették a partszakaszt. 

Tóth István, a település fideszes polgármestere az RTL-nek azt mondta, hogy a kerítés elbontásához nincs köze, hivatalos értesítést sem kapott a kivitelezőtől. 

Kiderült az is, hogy a partszakasz hivatalosan sosem volt szabadstrand, és a városban van hat fürdőhely, az önkormányzat pedig inkább azokra költene. Hogy mi lesz a helyiek körében népszerű partszakasz sorsa, arról az RTL Klub beszámolója szerint jövő héten dönthet az önkormányzat. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó