Eltűnt a kerítés a gárdonyi szabadstrand mellől

POLITIKA
2020 július 10., 19:31

Pár napja az RTL Klub számolt be róla, hogy hatalmas a felháborodás a Velencei-tó partján fekvő Gárdonyban, mert a tónál nemrég újították fel a partfalat, és csak miután befejezték a munkákat, a szabadstrandot kordonnal kerítették el.

A helyiek akkor arról panaszkodtak a csatornának, hogy szerintük a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják. Voltak, akik végül elhúzták a kerítést, és így mentek be az elkerített partszakaszra.

Pénteken viszont arról adott hírt az RTL Klub, hogy eltűntek a kerítések, a helyiek pedig ismét birtokba vették a partszakaszt.

Tóth István, a település fideszes polgármestere az RTL-nek azt mondta, hogy a kerítés elbontásához nincs köze, hivatalos értesítést sem kapott a kivitelezőtől.

Kiderült az is, hogy a partszakasz hivatalosan sosem volt szabadstrand, és a városban van hat fürdőhely, az önkormányzat pedig inkább azokra költene. Hogy mi lesz a helyiek körében népszerű partszakasz sorsa, arról az RTL Klub beszámolója szerint jövő héten dönthet az önkormányzat.

Kiemelt videóink