Eltűnt a kerítés a gárdonyi szabadstrand mellől

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pár napja az RTL Klub számolt be róla, hogy hatalmas a felháborodás a Velencei-tó partján fekvő Gárdonyban, mert a tónál nemrég újították fel a partfalat, és csak miután befejezték a munkákat, a szabadstrandot kordonnal kerítették el. 

A helyiek akkor arról panaszkodtak a csatornának, hogy szerintük a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják. Voltak, akik végül elhúzták a kerítést, és így mentek be az elkerített partszakaszra. 

Pénteken viszont arról adott hírt az RTL Klub, hogy eltűntek a kerítések, a helyiek pedig ismét birtokba vették a partszakaszt. 

Tóth István, a település fideszes polgármestere az RTL-nek azt mondta, hogy a kerítés elbontásához nincs köze, hivatalos értesítést sem kapott a kivitelezőtől. 

Kiderült az is, hogy a partszakasz hivatalosan sosem volt szabadstrand, és a városban van hat fürdőhely, az önkormányzat pedig inkább azokra költene. Hogy mi lesz a helyiek körében népszerű partszakasz sorsa, arról az RTL Klub beszámolója szerint jövő héten dönthet az önkormányzat. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó