Hongkongban ismét bezárnak az iskolák

külföld
2020 július 10., 10:33
photo_camera Sophia Chan hongkongi egészségügyi miniszter Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

Ismét bezárnak az iskolák és óvodák Hongkongban, miután a városban az elmúlt napokban újabb, belföldi fertőzésből eredő koronavírusos eseteket azonosítottak - közölte a South China Morning Post (SCMP).

A hongkongi kormányzat pénteken jelentette be, hogy bár eredetileg meghosszabbították a tanévet, az óvodákban, az általános- és középiskolákban hétfőn mégis megkezdődik a nyári szünet.

A városban emellett egy toronyház tömeges evakuálását is tervezik, miután pénteken az ott lakók közül 11 ember vírustesztje lett pozitív. A fertőzött lakók a kerületi vezetői szerint különböző emeleteken laknak, és ablakaik sem egy irányba néznek. Az épületben 1500 ember lakik, az alsó emeletein idősotthon működik.

A belföldi fertőzések újbóli felbukkanása különösen azért aggasztja a hongkongi egészségügyi hatóságokat, mert több esetben nem tudták azonosítani a fertőzés forrását, így a vírus közösségi terjedésének lehetőségétől tartanak.

Ennek ellenére a hongkongi egészségügyi miniszter úgy döntött, hogy nem halasztják el a jövő héten kezdődő, éves könyvvásárt, de szigorú óvintézkedéseket vezetnek be. Ez Ázsia legnagyobb könyvvására. A 7,5 millió lakosú Hongkongban csütörtökön 42 új fertőzöttet azonosítottak, ezzel a koronavírusos esetek száma 1365-re emelkedett. (MTI)