Horvátországban hétfőtől kötelező lesz a maszk viselése zárt térben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombaton jelentették be, hogy a legtöbb zárt térben jövő hét hétfőtől mindenki számára kötelező lesz a maszk viselése - írja a Reuters. Horvátországban egyre emelkedik az esetszám, a döntést részben ez indokolja. Csak szombaton 140 új fertőzést regisztráltak, ez új rekord. A legtöbb új esetet Zágrábban és az ország keleti részén jegyezték fel.

Dugig tele van a strand Rijekában 2020. július 10-én.Fotó: DENIS LOVROVIC/AFP

Nemcsak a vásárlók, de az alkalmazottak számára is kötelező lesz a maszk az üzletekben, bárokban, éttermekben, és mindenhol, ahol közeli kapcsolatba kerülnek a vevőkkel. A tömegközlekedési eszközökön már hetek óta kötelező a maszk viselése. 

Jelenleg úgy félmillió turista van az országban, többségben közép-európai országokból és Németországból, de csak nagyon kevés fertőzés köthető turistákhoz. Ahogy arról ma korábban mi is írtunk, sok honfitársunk tart Horvátország felé, de mivel kötelező regisztrálni, óriási torlódás van a határon. 

Horvátországban eddig összesen 3672 megbetegedést regisztráltak, és 118-an haltak meg. Pillanatnyilag 1088 aktív esetet tartanak számon.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó