Horvátországban hétfőtől kötelező lesz a maszk viselése zárt térben

külföld
2020 július 11., 12:05

Szombaton jelentették be, hogy a legtöbb zárt térben jövő hét hétfőtől mindenki számára kötelező lesz a maszk viselése - írja a Reuters. Horvátországban egyre emelkedik az esetszám, a döntést részben ez indokolja. Csak szombaton 140 új fertőzést regisztráltak, ez új rekord. A legtöbb új esetet Zágrábban és az ország keleti részén jegyezték fel.

Dugig tele van a strand Rijekában 2020. július 10-én.
photo_camera Dugig tele van a strand Rijekában 2020. július 10-én. Fotó: DENIS LOVROVIC/AFP

Nemcsak a vásárlók, de az alkalmazottak számára is kötelező lesz a maszk az üzletekben, bárokban, éttermekben, és mindenhol, ahol közeli kapcsolatba kerülnek a vevőkkel. A tömegközlekedési eszközökön már hetek óta kötelező a maszk viselése.

Jelenleg úgy félmillió turista van az országban, többségben közép-európai országokból és Németországból, de csak nagyon kevés fertőzés köthető turistákhoz. Ahogy arról ma korábban mi is írtunk, sok honfitársunk tart Horvátország felé, de mivel kötelező regisztrálni, óriási torlódás van a határon.

Horvátországban eddig összesen 3672 megbetegedést regisztráltak, és 118-an haltak meg. Pillanatnyilag 1088 aktív esetet tartanak számon.