Kamunak hitte a vírust, elment egy COVID-buliba, néhány héttel később belehalt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Belehalt a koronavírus okozta betegségbe egy 30 éves amerikai - írja az ABC. A portál szerint az áldozat úgy gondolta, az egész járvány egy kamu, ezért néhány héttel ezelőtt elment egy COVID-Partynak nevezett eseményre. Ezen a héten, egy texasi kórházban végül belehalt a betegségbe. 

„Azt hiszem, hibát követtem el. Azt gondoltam, ez csak egy hoax, de nem az” - a portál beszámolója szerint ezek voltak az utolsó szavai, melyeket a nővérekkel osztott meg. 

A kórház orvosigazgatója, Dr. Jane Appleby közleménye szerint a meg nem nevezett páciens az ápolóknak mesélt a buliról, amit egy olyan ember szervezett, aki koronavírus-fertőzött volt. A kórház orvosa hozzátette, nem azért osztotta meg betege tragikus történetét, hogy bárkit megijesszen, hanem hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a vírust tényleg bárki elkaphatja. 

A texasi Bexar megyében, ahol az eset történt, 18602 regisztrált fertőzött van, az esetek száma csak péntek óta 923-mal nőtt. Appleby szerint egyre több fiatal kerül kórházba a vírus miatt, és arra figyelmeztet, az nem válogat, így mindenkit arra biztat, viseljenek maszkot, és maradjanak otthon.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér