Olasz tinédzsereket fogtak el, akik gyerekpornót és lefejezős videókat osztottak meg egymással

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az olasz hatóságok szombaton bejelentették, hogy beazonosították tinédzserek egy húsz fős csoportját Toszkánában, akik gyerekpornót és olyan, a darkwebről származó videókat osztottak meg egymással, melyeken erőszakos jelenetek, öngyilkosságok, csonkítások láthatók. 

A rendőrséget az egyik, 15 éves gyerek anyja értesítette, aki megtalálta fia mobilján a megosztott felvételeket. A rendőrség közlése szerint elképesztő mennyiségű videót találtak a tinédzsereknél, ezeket WhatsAppon és Telegramon, illetve más csetappokon osztották meg egymással.

Az olasz postarendőrség (Olaszország ők vizsgálják az interneten elkövetett bűncselekményeket) közlése szerint a gyerekpornó mellett a darkwebről származó, emberek kínzását, szenvedéseit, lefejezéseket mutató videókat is küldözgettek egymásnak. A csoport tagjai 13-17 évesek, a nyomozás folytatódik, a hatóságok még keresnek az ügyben érintett esetleges résztvevőket. 

(AP, ABC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér