Viharos szél, szupercella: dinamikusan érkezik a hidegfront

időjárás
2020 július 11., 12:49

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap estig északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, de keleten, délkeleten estig napos idő lesz.

Éjszaka délkeleten is megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor, főként a Dunától keletre zivatar is kialakulhat, majd az éjszaka második felétől nyugat felől felszakadozik a felhőzet, fokozatosan megszűnik a csapadék. Vasárnap keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső. Napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, szombaton a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 20 és 26 fok között alakul.

Az Időkép beszámolója szerint Székesfehérvárnál szupercella csapott le, ami a Velencei-tó környékét is elérte. Mint írják, a Balaton keleti medencéjénél kialakult zivatarból szupercella fejlődött, mely látványos struktúrával, viharos széllel, felhőszakadással és jégesővel érte el Székesfehérvár környékét.

link Forrás

Az érdekes időjárási jelenségekről, viharokról, szupercellákról készült felvételeiket szívesen fogadjuk a megirom@444.hu emailcímre!