A Lokál volt főszerkesztője vette át a hirado.hu irányítását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A media1.hu ír róla, hogy távozott a közmédiához tartozó hirado.hu oldal éléről a két évvel ezelőtt kinevezett Csatári Patrik, és utódja a lap információi szerint Leitner Attila lett. 

Leitner az óriási fideszes médiabirodalmon belülről érkezik: korábban a Habony Árpád tulajdonolta Lokál főszerkesztője volt, majd a szintén Habonyhoz köthető „nemzetközi hírügynökség”, a V4 Agency egyik vezető munkatársa volt. 

Az ingyenesen terjesztett, állami hirdetésekkel rogyásig telezsúfolt Lokált korábban a Habony-féle Modern Media Group adta ki (hasonlóan a Riposthoz), de aztán az MMG-t és lapjait Habonyék „felajánlották” a nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített Kesma számára. 

Leitnerrel 2017-ben még a Médiapiac készített egy interjút, szakmai elveinek megismeréséhez érdemes azt is elolvasni. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér