A Lokál volt főszerkesztője vette át a hirado.hu irányítását

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A media1.hu ír róla, hogy távozott a közmédiához tartozó hirado.hu oldal éléről a két évvel ezelőtt kinevezett Csatári Patrik, és utódja a lap információi szerint Leitner Attila lett. 

Leitner az óriási fideszes médiabirodalmon belülről érkezik: korábban a Habony Árpád tulajdonolta Lokál főszerkesztője volt, majd a szintén Habonyhoz köthető „nemzetközi hírügynökség”, a V4 Agency egyik vezető munkatársa volt. 

Az ingyenesen terjesztett, állami hirdetésekkel rogyásig telezsúfolt Lokált korábban a Habony-féle Modern Media Group adta ki (hasonlóan a Riposthoz), de aztán az MMG-t és lapjait Habonyék „felajánlották” a nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített Kesma számára. 

Leitnerrel 2017-ben még a Médiapiac készített egy interjút, szakmai elveinek megismeréséhez érdemes azt is elolvasni. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót