Elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere

gyász
2020 július 14., 06:14

A Hírklikk, a Szabad Pécs, és Hidvégi B, Attila roma jogvédő információi szerint elhunyt Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi országosan is ismert polgármestere. A 47 éves Bogdán az értesüléseik szerint öngyilkosságot követhetett el. Hidvégi több forrására hivatkozva azt írta, hogy holttestét a falu feldolgozóüzemében találták meg kedd reggel, feltehetően felakasztotta magát.

link Forrás

A Szabad Pécsnek a polgármestert közvetlenül ismerő személy erősítette meg a hírt, aki azt kérte, hogy többet egyelőre ne kérdezzenek tőle az esetről. A lap beszámolója szerint Bogdán az egyik legismertebb és legkedveltebb roma vezető volt, aki 2002-es alpolgármesterré választása óta sikeres faluvá tette a korábban munkanélküliségtől és bűnözéstől sújtott települést.

Országos ismertségre akkor tett szert, amikor a faluban indított zöldségtermelési programban megtermelt javakat jótékony célra osztotta szét piros Zsigulijából az ország más részein.

A 46. születésnapját a múlt hónapban ünneplő Bogdán 1974-ben Pécsen született, ahol édesapja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Szegény sora miatt nem tanulhatott tovább, magát képezte, 2002-ben független jelöltként lett a település alpolgármestere, majd 2006-tól a polgármestere.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!