Hamis, vagy hát hogy is mondjam, "hamis" bútorokat foglalt le a NAV egy családi házban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Különböző luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott, vagyis a NAV értelmezésében "hamis" bútorokat voglaltak le pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. A Facebookon közzétett beszámolójuk szerint a pénzügyőrök "járőrözés közben eladásra kínált feltűnő asztalokra és székekre lettek figyelmesek", erre alapozva pedig átvizsgálták az ingatlant.

Ahol aztán négymillió forint értékben foglaltak le bútorokat, és indítottak "iparjogvédelmi jogok megsértése" miatt eljárást.

Közleményükben a lefoglalt bútorokat "márkavédett termékeknek" nevezik, melyek származását nem tudták igazolni,a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudták bemutatni. A közleményükben ugyanakkor maguk is megjegyzik, hogy "a védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat".

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót