Hamis, vagy hát hogy is mondjam, "hamis" bútorokat foglalt le a NAV egy családi házban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Különböző luxusmárkák márkajelzéseivel ellátott, vagyis a NAV értelmezésében "hamis" bútorokat voglaltak le pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. A Facebookon közzétett beszámolójuk szerint a pénzügyőrök "járőrözés közben eladásra kínált feltűnő asztalokra és székekre lettek figyelmesek", erre alapozva pedig átvizsgálták az ingatlant.

Ahol aztán négymillió forint értékben foglaltak le bútorokat, és indítottak "iparjogvédelmi jogok megsértése" miatt eljárást.

Közleményükben a lefoglalt bútorokat "márkavédett termékeknek" nevezik, melyek származását nem tudták igazolni,a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudták bemutatni. A közleményükben ugyanakkor maguk is megjegyzik, hogy "a védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat".

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér