Helyi szinten dönthetnek majd az ősszel az iskolák kinyitásáról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére közölte, hogy "amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat".

Vagyis a tervek szerint az ősszel már nem fogják általánosan elrendelni a tantermen kívüli oktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból "feltétlen szükséges".

A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy így megoldott lehet a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. A minisztérium mindazonáltal alapvetően úgy készül, hogy szeptemberben normál munkarendben kezdődik majd a tanév.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke elfogadhatónak tartja, ha az újabb vészhelyzet esetén nem áll át egyszerre minden iskola távoktatásra. Már csak azért is, mert tavasszal akadozott a rendszer, nagyon sok, különösen hátrányos helyzetú régióban élő gyermeket nem tudtak elérni az iskolák.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér