Helyi szinten dönthetnek majd az ősszel az iskolák kinyitásáról

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az ősszel akár egyedileg is dönthetnek majd arról, hogy melyik iskolákban lehet vagy nem lehet tanítás a járvány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Népszava érdeklődésére közölte, hogy "amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat".

Vagyis a tervek szerint az ősszel már nem fogják általánosan elrendelni a tantermen kívüli oktatást, csak ott, ahol ez járványügyi szempontból "feltétlen szükséges".

A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy így megoldott lehet a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. A minisztérium mindazonáltal alapvetően úgy készül, hogy szeptemberben normál munkarendben kezdődik majd a tanév.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke elfogadhatónak tartja, ha az újabb vészhelyzet esetén nem áll át egyszerre minden iskola távoktatásra. Már csak azért is, mert tavasszal akadozott a rendszer, nagyon sok, különösen hátrányos helyzetú régióban élő gyermeket nem tudtak elérni az iskolák.