Saját kollégáikat rabolták el

bűnügy
2020 július 14., 07:15

Emberrablás és zaklatás, illetve súlyos testi sértés kísérletével vádolt meg négy férfit a Pest Megyei Főügyészség. Közleményük szerint a négy férfi két kollégájukat rabolta el.

Mint írják, 2017 szeptemberében közös munkahelyük egyik irodájából eltűnt majd négymillió forint. A most megvádolt négyek egyikében - akit az ügyészség csak "vezérként" emleget - az a meggyőződés alakult ki, hogy későbbi áldozataik vitték el a pénzt. Ezért elhatározta, hogy ha kell, erőszakkal is visszaszerzi tőlük.

Az elkövetők értekezlet ürügyén behívták a sértetteket a cég telephelyére, majd rájuk zárták az ajtót. A "vezér" elkezdte követelni a pénzt. Előbb ököllel, majd viperával kezdte bántalmazni az értetlenkedő sértetteket, ehhez egy társa is csatlakozott, harmadik társuk pedig a "vezér" felszólítására gumilövedékes fegyverrel lőtt a sértettekre.

A bántalmazás után a "vezér" engedélyezett egy telefonhívást a sértetteknek, hogy azok családtagjaikkal a helyszínre hozathassák a pénzt. Ezután megkötözték és egy zárt dobozú teherautó rakterébe kényszerítették a sértetteket, akiket a negyedik elkövető a telephely környékén autóztatott.

Mivel rövid időn belül nem hozott senki pénzt, a "vezér" felszólítására az egyik sértett ismét felhívta a családját azzal, hogy ha nem hoznak a helyszínre pénzt, nem engedik el őket. A telefon után a sértetteket visszakényszerítették a teherautóba és ismét autózni kezdtek velük. A sértettek ekkor elkezdték rugdosni az autó ajtaját és kiabáltak. Az elkövetők megijedtek attól, hogy feltűnést keltenek, ezért megálltak, és - mivel a "vezér" ekkor már nem volt velük - elengedték a sértetteket azzal, hogy aznap estére szedjék össze a pénzt.

A sértettek hozzátartozói időközben értesítették a rendőrséget, akik a telephelyre kiszállva elszámoltatták az elkövetőket. (Via MTI)