Antiszemita megjegyzéseket tett, kirúgták Nick Cannont

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megválik népszerű műsorvezetőjétől a ViacomCBS, miután Nick Cannon egy tavaly felvett, de csak most sugárzott podcastjában arról elmélkedett, hogy a világot a zsidó bankárok irányítják - írja a Vulture.

A vonatkozó epizódban Cannon Professor Griff rapperrel beszélget, aki szintén antiszemita megnyilvánulásai miatt kényszerült elhagyni a Public Enemyt még 1989-ben. Az MTV és a gyerekeknek szóló Nickelodeon csatorna házigazdája népszerű összeesküvés-elméletekkel állt elő a műsorban, így például azzal, hogy nemcsak Amerikát, de az egész világot 13 család irányítja. Szóba került a Rothschild család is. 

Cannon ragaszkodik hozzá, hogy a beszélgetés nem volt gyűlöletbeszéd, mert „a sémi emberek fekete emberek”. „Nem lehetsz antiszemita, ha magad is sémi vagy” - érvelt a rapper/tévés személyiség. 

Cannon Facebookra posztolta közleményét, melyben azt írja, nem tartja elfogadhatónak a gyűlöletbeszédet, de nem kért bocsánatot. A kérdésre, hogy miért nem, azt felelte, számára a bocsánatkérések üresek, nem jelentenek számára semmit. „Arra kényszerítetek, hogy kimondjam, sajnálom? Azt akarjátok, hogy térdre ereszkedjek? Csak mert ez ugyanaz a retorika, amitől épp szabadulni próbálunk”.

A ViacomCBS közleményt adott ki, melyben azt írták, befejezték az együttműködést Cannonnal. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót