Antiszemita megjegyzéseket tett, kirúgták Nick Cannont

Megválik népszerű műsorvezetőjétől a ViacomCBS, miután Nick Cannon egy tavaly felvett, de csak most sugárzott podcastjában arról elmélkedett, hogy a világot a zsidó bankárok irányítják - írja a Vulture.

A vonatkozó epizódban Cannon Professor Griff rapperrel beszélget, aki szintén antiszemita megnyilvánulásai miatt kényszerült elhagyni a Public Enemyt még 1989-ben. Az MTV és a gyerekeknek szóló Nickelodeon csatorna házigazdája népszerű összeesküvés-elméletekkel állt elő a műsorban, így például azzal, hogy nemcsak Amerikát, de az egész világot 13 család irányítja. Szóba került a Rothschild család is. 

Cannon ragaszkodik hozzá, hogy a beszélgetés nem volt gyűlöletbeszéd, mert „a sémi emberek fekete emberek”. „Nem lehetsz antiszemita, ha magad is sémi vagy” - érvelt a rapper/tévés személyiség. 

Cannon Facebookra posztolta közleményét, melyben azt írja, nem tartja elfogadhatónak a gyűlöletbeszédet, de nem kért bocsánatot. A kérdésre, hogy miért nem, azt felelte, számára a bocsánatkérések üresek, nem jelentenek számára semmit. „Arra kényszerítetek, hogy kimondjam, sajnálom? Azt akarjátok, hogy térdre ereszkedjek? Csak mert ez ugyanaz a retorika, amitől épp szabadulni próbálunk”.

A ViacomCBS közleményt adott ki, melyben azt írták, befejezték az együttműködést Cannonnal. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.