Antiszemita megjegyzéseket tett, kirúgták Nick Cannont

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Megválik népszerű műsorvezetőjétől a ViacomCBS, miután Nick Cannon egy tavaly felvett, de csak most sugárzott podcastjában arról elmélkedett, hogy a világot a zsidó bankárok irányítják - írja a Vulture.

A vonatkozó epizódban Cannon Professor Griff rapperrel beszélget, aki szintén antiszemita megnyilvánulásai miatt kényszerült elhagyni a Public Enemyt még 1989-ben. Az MTV és a gyerekeknek szóló Nickelodeon csatorna házigazdája népszerű összeesküvés-elméletekkel állt elő a műsorban, így például azzal, hogy nemcsak Amerikát, de az egész világot 13 család irányítja. Szóba került a Rothschild család is. 

Cannon ragaszkodik hozzá, hogy a beszélgetés nem volt gyűlöletbeszéd, mert „a sémi emberek fekete emberek”. „Nem lehetsz antiszemita, ha magad is sémi vagy” - érvelt a rapper/tévés személyiség. 

Cannon Facebookra posztolta közleményét, melyben azt írja, nem tartja elfogadhatónak a gyűlöletbeszédet, de nem kért bocsánatot. A kérdésre, hogy miért nem, azt felelte, számára a bocsánatkérések üresek, nem jelentenek számára semmit. „Arra kényszerítetek, hogy kimondjam, sajnálom? Azt akarjátok, hogy térdre ereszkedjek? Csak mert ez ugyanaz a retorika, amitől épp szabadulni próbálunk”.

A ViacomCBS közleményt adott ki, melyben azt írták, befejezték az együttműködést Cannonnal. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér