Dokumentumfilm készül a gyilkosságról, ami a Twin Peakset inspirálta

FILM
2020 július 15., 09:15

Hazel Drewt 1908-ban, a New York állambeli Sand Lake-ben ölték meg. Ez a gyilkosság áll egy új dokumentumfilm és könyv középpontjában, melynek címe: Szőke, Gyönyörű és Halott: A rejtélyes gyilkosság, ami a Twin Peakset inspirálta - írja a Hypebeast.

A sorozat alkotója, Mark Frost többször elmondta már, hogy ez a valóban megtörtént eset inspirálta a sorozat elkészítésében, melyet David Lynchcsel közösen forgattak. Egy 2017-es interjúban Frost a nagymamáját idézi, aki gyerekkorában mesélt neki a gyilkosságról.

A dokumentumfilmet gyártó produkciós cég, a Metabook Entertainment közleményében azt írja, a doksi a gyilkosságot övező titkokat, a korrupciót és a genderpolitikáját vizsgálja majd a kisvárosnak, melyeket a közösség megpróbált elhallgatni. „Remélem, a dokumentumfilmben végre hallathatja a hangját [az áldozat] úgy, ahogy a való életben nem volt lehetősége” - mondta a Skeleton Boy néven is ismert Benjamin Alfonsi, a film rendezője.

A könyvet David Bushman és Mark Givens jegyzi, és várhatóan 2021-ben jelenik meg az Amazon Publishing gondozásában. A dokumentumfilmet ugyancsak 2021-ben tervezik vetíteni.