Dokumentumfilm készül a gyilkosságról, ami a Twin Peakset inspirálta

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hazel Drewt 1908-ban, a New York állambeli Sand Lake-ben ölték meg. Ez a gyilkosság áll egy új dokumentumfilm és könyv középpontjában, melynek címe: Szőke, Gyönyörű és Halott: A rejtélyes gyilkosság, ami a Twin Peakset inspirálta - írja a Hypebeast

A sorozat alkotója, Mark Frost többször elmondta már, hogy ez a valóban megtörtént eset inspirálta a sorozat elkészítésében, melyet David Lynchcsel közösen forgattak. Egy 2017-es interjúban Frost a nagymamáját idézi, aki gyerekkorában mesélt neki a gyilkosságról. 

A dokumentumfilmet gyártó produkciós cég, a Metabook Entertainment közleményében azt írja, a doksi a gyilkosságot övező titkokat, a korrupciót és a genderpolitikáját vizsgálja majd a kisvárosnak, melyeket a közösség megpróbált elhallgatni. „Remélem, a dokumentumfilmben végre hallathatja a hangját [az áldozat] úgy, ahogy a való életben nem volt lehetősége” - mondta a Skeleton Boy néven is ismert Benjamin Alfonsi, a film rendezője. 

A könyvet David Bushman és Mark Givens jegyzi, és várhatóan 2021-ben jelenik meg az Amazon Publishing gondozásában. A dokumentumfilmet ugyancsak 2021-ben tervezik vetíteni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér