Késelés és halálos lövés lett a maszkviselés miatt kialakult vita vége

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy rendőr agyonlőtt egy férfit az Egyesült Államokban, Michigan államban, miután az megkéselt egy 77 éves férfit egy kisboltban. A késelés előtt a két vásárló azon veszett össze, hogy a támadó nem viselt maszkot - írja a BBC.

A rendőrség közlése szerint a támadó, Sean Ruis autóval menekült a helyszínről. Később egy rendőrnő állította meg, akit fenyegetőnek találta a férfi viselkedését, és tüzet nyitott. Az erről készült videófelvételt közzétették. A rendőrség szerint Ruisnál fegyver volt. A 43 éves férfit kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították. 

Ruis áldozatát, akit korábban a kisboltban megkéselt, szintén kórházba szállították, állapota stabil. Nem ez az első olyan tragikus kimenetelű vita Amerikában, ami a maszkviselés körül alakult ki. Múlt héten, a Los Angeles-i Gardenában egy biztonsági őr agyonlőtt egy vásárlót, aki maszk nélkül ment be a boltba.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér