A banki ügyintézőt is beszervezték a csalók, hogy kiraboljanak egy budapesti nőt

bűnügy
2020 július 16., 07:16

Egy budapesti nő megdöbbenve látta, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták, írja a police.hu.

K. Györgyné és szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt, hogy biztosítson nekik hozzáférést a nő számlájához netbankon keresztül.

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi - H. János és F. László – is segítette a rendőrség szerint, ők azt intézték, hogy legyen egy bankszámla, ahová a megszerzett pénzt átutalhatják.

A rendőrök július 7-én elfogták K. Györgynét budapesti lakásán. Autójuk csomagtartójában közel 54 millió forintot és 1 millió forint értékű ékszereket találtak:

A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat lefoglalták, írja a police.hu. A 47 éves K. Györgynét különösen nagy kárt okozó csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.

A nyomozók a 25 éves V. Gergőt, az 58 éves F. Lászlót és a szintén 58 éves H. Jánost is kihallgatták, mint bűnsegédeket. Balogh Sándort továbbra is keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene. (Police.hu)