420 kannabisztő sarjadt a földből a mexikói szenátus közelében

A meleg, esős nyári idő is kellett hozzá, hogy 420 kannabisztő fejlődjön a magokból, amiket legalizációpárti aktivisták ültettek el a mexikói szenátus közelében az év elején. Azt mondták, ezt szánják az ország első ültetvényének, amit nem kell rejtegetni.

Gazdasági előnyein túl azzal érvelnek a törvényhozás elé is beterjesztett legalizáció mellett, hogy így legalább részben ki lehetne húzni a talajt a mexikói drogkartellek lába alól. Márpedig ezek különösen agresszívakká váltak, mióta több amerikai államban döntöttek a legalizációról. Bár Kaliforniában és Colorado államban egyre nagyobb területen termesztenek marihuánát, nemzetközi szinten továbbra is Mexikóból viszik be a legtöbbet.

2009 óta bizonyos mérték alatt már nem büntetik a fűhasználatot, a termesztése és kereskedelme viszont továbbra is bűncselekménynek számít Mexikóban. (The Hill)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.