Elfogták a német Rambót a Fekete-erdőben

bűnügy
2020 július 17., 17:03

Öt napnyi hajtóvadászat után elfogták a rendőrök a német Rambót, azaz Yves Etienne Rauscht, írja a BBC.

A 31 éves férfit több száz rendőr kereste helikopterekkel és nyomkövető kutyákkal, miután lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a Fekete-erdőben. Az illető vasárnap reggel került összetűzésbe rendőrökkel, akik egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről szóló bejelentésre keresték fel egy erdei ház környékét a Baden-Württemberg tartományi Oppenau közelében.

A férfi az ellenőrzés elején együttműködő volt, majd hirtelen lőfegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy helyezzék a földre a szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra. Végül a zsákmányolt fegyverekkel eltűnt az erdő sűrűjében.

photo_camera Fotó: Philipp von Ditfurth/dpa Picture-Alliance via AFP

Yves Etienne Rausch német állampolgár. A rendőrség korábban azt közölte, hetek óta vándorol a környékbeli hegyekben, jól kiismeri magát, és igen veszélyes.

Frissítés (21:50)

Közben további részletek derültek ki az elfogás körülményeiről. Az offenburgi rendőrkapitányság beszámolója szerint egy különleges bevetési egység fogta el a férfit, két szemtanú bejelentése alapján.

Már várta a rendőröket, a földön ült, előtte a négy szolgálati fegyverrel, az ölében íjjal. Volt nála egy ötödik lőfegyver is. Elfogása közben könnyebben megsebesült, és könnyebb sebesülést szenvedett egy rendőr is.

Etienne Rausch korábban három évet és hat hónapot töltött börtönben, ezt a büntetést azért kapta, mert életveszélyesen megsebesített egy embert egy számszeríjjal. Engedély nélküli fegyvertartás és antiszemita uszítás miatt is ítélték már el.

Oppenauban nőtt fel, az idejét az emberek társasága helyett a hegyekben töltő különcként tartották számon a kisvárosban. (MTI)

photo_camera Fotó: Philipp von Ditfurth/dpa via AFP