Erzsébet királynő lovaggá ütötte Moore kapitányt, a 100 éves veteránt, aki jótékonysági sétákat tett a kertjében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Századik születésnapja előtt 32 millió fontot gyűjtött össze Tom Moore brit veterán még áprilisban, amivel az egészségügyi rendszert támogatta. Az idős férfi, akit korábban bőrrákkal és csípőtöréssel is kezeltek, járókeretével több mint száz kört tett meg kertjében. 

Akciója annyira sikeres volt, hogy Vilmos herceg is beszállt az adományozók közé, ráadásul sétájával egy 40 éves Guinness-rekordot is megdöntött. Ezek után most II. Erzsébet lovaggá ütötte őt a windsori kastélyban, ami az uralkodó első nyilvános szereplése volt a koronavírus-járvány kirobbanása óta. 

„A 100 az szép kor” - mondta a nála hat évvel fiatalabb királynő a BBC szerint

Fotó: CHRIS JACKSON/AFP

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó