Majdnem 100 ezer koronavírusos nyércet vágnak le Spanyolországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csaknem 100 ezer nyércet kell levágni egy északkeleti spanyol farmon, amiért megfertőződtek koronavírussal, írja a BBC.

A hatóságok még májusban kezdtek vizsgálódni, amikor az Aragon tartományi farm egyik dolgozójának felesége koronavírusos lett. Azóta a nő férjének és hat másik munkásnak is pozitív lett a teszteredménye. 

Az egészségügyi hatóság vizsgálata július 13-ra derítette ki, hogy a farmon tenyésztett nyérceknek a 87 százaléka fertőzött, ami 92 700 nyércet jelent. A hatóság elrendelte, hogy vágják el a fertőzött állatokat, hogy ezzel előzzék meg az emberekre való további átterjedést. A farmot üzemeltető cégnek pénzbeli kárpótlást ajánlottak fel. 

Azt nem lehet tudni, hogy eredetileg a nyércek fertőzték-e meg a dolgozókat vagy fordítva, de mindkettő lehetséges. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér