Londonban is rendőr térdelt egy fekete férfi nyakára intézkedés közben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy rendőri intézkedésről készült felvétel kezdett terjedni az interneten, amin az látszik, hogy egy fekete férfit szorít a földre intézkedés közben két rendőr, akik közül az egyik egy ideig a férfi nyakán térdel - írja a Guardian

Az érintett férfi egy ponton azt kiabálja: „Szálljanak le a nyakamról!”, amire a rendőr le is veszi a térdét a nyakáról, de a kezével az arcát továbbra is a földre nyomja.

A Guardian szerint az érintett férfit, Marcus Coutaint a londoni Islington városrészben tartóztatták le csütörtökön, miután kihívták őket egy utcai verekedéshez. Coutain-nel szemben azért intézkedtek, mert közterületen kést találtak nála.

A férfi ügyvédje most bocsánatkérést követel a férfi számára, amiért ugyanazzal a brutális módszerrel léptek fel vele szemben, mint az intézkedés közben életét vesztett amerikai George Floyd esetében.

A londoni rendőrség elismerte, hogy a szóban forgó felvétel „aggasztó” képet mutat, közölték, a rendőri eljárással kapcsolatos panaszokat kezelő független iroda (Independent Office for Police Conduct) fogja kivizsgálni az esetet.

Az egyik intézkedő rendőrt ez időre fel is függesztették, másikuk korlátozottan végezheti a munkáját.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó