Londonban is rendőr térdelt egy fekete férfi nyakára intézkedés közben

rendőrség
2020 július 19., 12:22

Egy rendőri intézkedésről készült felvétel kezdett terjedni az interneten, amin az látszik, hogy egy fekete férfit szorít a földre intézkedés közben két rendőr, akik közül az egyik egy ideig a férfi nyakán térdel - írja a Guardian.

Az érintett férfi egy ponton azt kiabálja: „Szálljanak le a nyakamról!”, amire a rendőr le is veszi a térdét a nyakáról, de a kezével az arcát továbbra is a földre nyomja.

link Forrás

A Guardian szerint az érintett férfit, Marcus Coutaint a londoni Islington városrészben tartóztatták le csütörtökön, miután kihívták őket egy utcai verekedéshez. Coutain-nel szemben azért intézkedtek, mert közterületen kést találtak nála.

A férfi ügyvédje most bocsánatkérést követel a férfi számára, amiért ugyanazzal a brutális módszerrel léptek fel vele szemben, mint az intézkedés közben életét vesztett amerikai George Floyd esetében.

A londoni rendőrség elismerte, hogy a szóban forgó felvétel „aggasztó” képet mutat, közölték, a rendőri eljárással kapcsolatos panaszokat kezelő független iroda (Independent Office for Police Conduct) fogja kivizsgálni az esetet.

Az egyik intézkedő rendőrt ez időre fel is függesztették, másikuk korlátozottan végezheti a munkáját.