10 milliárd forintba is kerülhet a vadászati világkiállítás szervezése

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A korábbi 7 milliárd forint helyett már 10 milliárd forintot költhetnek a jövő évi vadászati világkiállítás előkészítésére - ezt Kovács Zoltán, a kiállítás előkészületeiért felelős kormánybiztos mondta az RTL Híradónak. A jövő őszre tervezett kiállítás főhelyszíne a Hungexpó lesz, de a kormány nemcsak itt készül, országszerte átadnak például 22 emlékerdőt a kiállítás jegyében, minden állami erdőgazdálkodásban 1-1 hektárnyit. Ezeket amúgy azért hívják emlékerdőknek, mert a vadászati kiállításnak állítanak emléket.

A kiállításra egyébként 1 millió látogatót vár a kormány, bár Kovács is megjegyezte, hogy sok függ az egészségügyi helyzettől, és attól is, milyen lesz az ország és térségünk gazdasági helyzete jövőre. A Hungexpóra tervezett beruházásokkal együtt az összes költség az RTL szerint túlléphetik az 50 milliárd forintot is.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót