Kórházba került a szaúdi király

Kórházba került  Szalman bin Abdulaziz , Szaúd-Arábia uralkodója, ismerte el hétfő hajnalban a szaúdi állami hírügynökség. A 84 éves király epehólyag-gyulladás miatt vizsgáltatja ki magát. A vizsgálat részleteiről nem osztottak meg részleteket. 

Fotó: BANDAR AL-JALOUD/AFP

Szalmán bin Abdel-Azíz Ál Szaúd az ország hetedik királya, 2015 óta irányítja Szaúd-Arábiát. Ő a mai szaúdi államot megalapító első szaúd-arábiai király, Abdel-Azíz Ál Szaúd legidősebb még élő fia. Ugyanakkor a gyakorlatban az ország ügyeit már Mohamed bin Szalmán koronaherceg viszi, aki az utóbbi években óvatos reformokat indított, hogy felkészítse az országot az olaj utáni időkre. (Reuters/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.