Szlávik János szerint a következő két hétben nem várható nagy hullám, de a maszkhasználaton szigorítana

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az ATV Heti Napló című műsorában arról beszélt, hogy egy-két héttel előre meg lehet jósolni a koronavírus-járvány esetleges második hullámát a szennyvíztisztítókból vett minták alapján. Szlávik János szerint a szennyvíz-előrejelzések szerint a következő két hétben még nem várható nagy hullám. 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosaFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Úgy látja, megelőzhető a második hullám Magyarországon, hiszen a magyar szabályok sokkal szigorúbbak, mint más országokban érvényben lévő intézkedések. 

Ugyanakkor szerinte a maszkhasználat további szigorítása helyénvaló. Az iskolák, egyetemek megnyitása egy külön kérdéskör, viszont az infektológus egyelőre nem látja úgy, hogy külön intézkedést kell hozni az intézményeknél. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!