Egy férfi arra buzdított két embert, hogy törjék be egy nő arcát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy harmincnyolc éves férfi rábírta két ismerősét, hogy brutális bántalmazzanak és raboljanak ki egy 24 éves nőt, írja a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében. 

A megalapozott gyanú szerint egy harmincnyolc éves férfi rábírta két ismerősét egy huszonhét éves férfit és egy huszonnégy éves nőt, hogy bántalmazzanak egy, a férfi által megnevezett nőt.

A férfi azt mondta a támadóknak, hogy: „Törjétek be az arcát!”A megbízott férfi és nő 2020. július 13-án az esti órákban a nő III. kerületi lakására ment, ahol virágküldemény érkezésére hivatkozva bejutottak az ingatlanba.

A támadók a nőt bántalmazták, megkötözték, majd értékeket gyűjtöttek össze a lakásban. Távozás előtt egy fémrúddal még többször megütötték a magatehetetlen nőt, aztán elhagyták a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a támadókat hetvenkét órán belül, a felbujtót is öt napon belül azonosította és elfogta.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség elrendelte a felbujtással gyanúsított férfi letartóztatását is, azért, hogy jelen legyen az eljárásban, és ki lehessen zárni a bizonyítás megzavarásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélyét.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér