Kiemelt jelentőségűnek nyilvánítottak egy csőd szélén álló céget

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Stratégiailag kiemelt jelentősségűnek nyilvánították a Dispomedicor Egyszerhasználatos Orvosi Eszközöket és Műtét-technikai Termékeket Gyártó Zrt.-t, ami épp a csődeljárás végén volt, ezzel viszont megmenekült és állami tulajdonba került.

A cég különféle orvosi eszközök tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, de tavaly októberben a magyar egészségügy rossz helyzete miatt csődvédelmet kért. A vállalat a koronavírus-járvány miatt vált kiemelt fontosságúvá.

Az állam a csődtörvénynek köszönhetően jutott a céghez, mert az országgyűlés által július 8-án elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek esetében az adós vagyonának értékesítésekor az államot elővásárlási jog illeti meg. (mfor.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér