Letartóztatták a halálos balesetet okozó ausztrál vidámpark üzemeltetőjét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Letartóztatták az ausztráliai Dreamworld vidámpark üzemeltetőjét a 2016-os vízijátékon történt baleset miatt, amiben négy ember meghalt.

A baleset a Thunder River Rapids nevű vízijátékban történt, amiben egy csónakszerű szerkezetbe ülnek be a látogatók, majd 45 kilométer per órás sebességgel lecsúsznak egy mesterséges folyón. A kiszállópont felé közeledve azonban a két csónak összeütközött és felborult maga alá temetve az utasokat. Két férfi és két nő vesztette életét a balesetben, és két gyerek is megsérült. 

A Thunder River Rapids.

Egy azóta készült vizsgálat szerint a balesetet az okozta, hogy meghibásodott a szivattyú, ami miatt a vízszint hirtelen lecsökkent. A vizsgálat fényt derített arra is, hogy a vidámparkban felmérhetetlen biztonsági hibák vannak.

A vidámpark üzemeltetője ellen három pontban emeltek vádat. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!