Delhiben az emberek negyede elkapta a koronavírust

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy húszezer fős, véletlenszerű tesztelés alapján a Delhiben élő 29 millió ember negyede átesett már a koronavírus-fertőzésen. A fals pozitív és fals negatív eredmények kiszűrésével 22,86 százalékosra teszik az átfertőzöttséget, írja a Guardian. 

Az indiai fővárosban hivatlosan eddig közel 124 ezer esetet regisztráltak, de a felmérés alapján a valós szám a 6,6 milliót is meghaladhatja.Egy dél-indiai epidemiológus, a kormánynak is tanácsokat adó Jayaprakash Muliyil azt mondta, a mostani felmérésben látható átfertőzöttségi arányt átlagnak kell tekinteni. Sűrűn lakott térségekben, szlömökben ez ennél is magasabb lehet.   

Fotó: SAJJAD HUSSAIN/AFP

Országszerte több mint egymillió esetről tudni, a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján hétfőn 37 ezerrel nőtt a hivatalos fertőzésszám. Ezzel India a világ harmadik leginkább fertőzött országa az Egyesült Államok és Brazília (3,9 és 2,1 millió regisztrált fertőzött) után. 

A halálozások száma 28 ezernél jár, és 724 ezren gyógyultak meg a vírus okozta betegségből. Szakértők szerint azonban - más országokhoz hasonlóan - Indiában is sok haláleset maradhat ki a hivatalos statisztikákból. Ráadásul a fővároson kívül jóval kevesebbet tesztelnek.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér