Delhiben az emberek negyede elkapta a koronavírust

külföld
2020 július 22., 06:46

Egy húszezer fős, véletlenszerű tesztelés alapján a Delhiben élő 29 millió ember negyede átesett már a koronavírus-fertőzésen. A fals pozitív és fals negatív eredmények kiszűrésével 22,86 százalékosra teszik az átfertőzöttséget, írja a Guardian.

Az indiai fővárosban hivatlosan eddig közel 124 ezer esetet regisztráltak, de a felmérés alapján a valós szám a 6,6 milliót is meghaladhatja.Egy dél-indiai epidemiológus, a kormánynak is tanácsokat adó Jayaprakash Muliyil azt mondta, a mostani felmérésben látható átfertőzöttségi arányt átlagnak kell tekinteni. Sűrűn lakott térségekben, szlömökben ez ennél is magasabb lehet.

photo_camera Fotó: SAJJAD HUSSAIN/AFP

Országszerte több mint egymillió esetről tudni, a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján hétfőn 37 ezerrel nőtt a hivatalos fertőzésszám. Ezzel India a világ harmadik leginkább fertőzött országa az Egyesült Államok és Brazília (3,9 és 2,1 millió regisztrált fertőzött) után.

A halálozások száma 28 ezernél jár, és 724 ezren gyógyultak meg a vírus okozta betegségből. Szakértők szerint azonban - más országokhoz hasonlóan - Indiában is sok haláleset maradhat ki a hivatalos statisztikákból. Ráadásul a fővároson kívül jóval kevesebbet tesztelnek.