Lemondott Szigliget teljes vezetése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerda reggel lemondott tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlott az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is - írja a Hírbalaton.hu

A lap kérdésére a települést már 18 éve vezető Balassa azt mondta, „végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni”. De ködösen fogalmazva hozzátette:

„Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni.”

Azt is elmondta, sokan tudhatták róla Szigligeten, hogy már az előző önkormányzati választáson sem szeretett volna indulni. Leginkább a megkezdett munkák befejezéséért, és a jelenleg is zajló pályázatok miatt döntött úgy, hogy ismét megméretteti magát – tette hozzá. A választáson nem volt ellenfele.

A képviselő-testület az után oszlatta fel magát, hogy Balassa Balázs bejelentette nekik a döntését. Szigligeten így időközi választásokra lesznek hamarosan, az új vezetés megválasztásáig azon a lemondott gárdának kell folytatnia a munkát. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér