A George Floyd nyakára térdelő rendőrt adócsalással is vádolják

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A George Floyd nyakára térdelő rendőrt, Derek Chauvint most már adócsalással is vádolják, írja a BBC.

A volt rendőrt és feleségét azzal vádolják, hogy nem jelentették be a különféle munkákból származó jövedelmeket, állítólag közel 38 000 dollárral tartoznak Minnesota államnak. A házaspárt nem csak az adó megfizetésének elmulasztásával vádolják, hanem hamis adóbevallás benyújtásával is.

A vád szerint a házaspár 2014 és 2019 között 464 433 dollárnyi bevétel adóját nem jelentette be. Chauvin egyébként nem csak a rendőri fizetéséből élt, hanem mellette biztonsági őrként és hétvégente egy étteremben is dolgozott.

A nyomozás még nem zárult le, ezért elképzelhető, hogy a be nem fizetett adó összege még növekedni fog.

Derek Chauvin egykori rendőr neve akkor vált ismerté, amikor májusban egy rendőri intézkedés közben egy fekete férfi, Geogre Floyd nyakára térdelt, aki ettől megfulladt. Az azóta kikerült hangfelvételeken egyértelműen hallatszik, hogy George Floyd többször is elmondta, hogy nem kap levegőt, de a rendőr nem foglalkozott vele. George Floyd halála kapcsán kapott újra erőre a Black Lives Matter mozgalom.   

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!