Elítéltek egy 93 éves SS őrt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A német bíróság a két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 93 éves egykori nácit, aki egy koncentrációs táborban 5232 ember kivégzésében segédkezett, írja a Reuters.

Bruno D. egy SS őr volt a lengyelországi Stutthof koncentrációs táborban 1944 augusztus és 1945 április között.

Bruno D. elismerte, hogy ott volt a táborban, de azt nem, hogy bűncselekményt követett volna el. Mivel a második világháború idején csak 17-18 éves volt, még most is az ifjúsági büntetési irányelvek vonatkoztak rá.

Bár nem ismertbe be tettét, Bruno D. bocsánatot kért.

„Bocsánatot szeretnék kérni minden embertől, aki átélte ezt a pokoli őrültséget, valamint hozzátartozóiktól és túlélőlőktől”- mondta.

Mintegy 65 000 ember halt meg a stutthofi koncentrációs táborban, az ügyészek szerint sokakat lelőttek vagy elgázosítottak. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér