Kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Este 8 óra után kikerültek a felvi.hu-ra a felvételi ponthatárok a szeptemberben induló egyetemi képzésekre. A diákok sms-t is kapnak az eredményükről, de ezek késhetnek.

Fiatalok a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén, a Pont Ott Parti rendezvényen a Rio Budapest szórakozóhelyen 2018. július 25-énFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an adtak be jelentkezési lapot, többségük tandíj nélküli, állami ösztöndíjas helyre (81 350-en, míg az önköltséges formát 10 110-en vállalnák).

A legtöbben, 57 799-en a 3-4 éves alapképzést adtak meg első helyen, az 5-6 éves osztatlan képzésre (orvosi, fogorvosi, állatorvosi, jogi, gyógyszerész, építész) 11 719-en, 2 éves felsőoktatási szakképzésre 5132-en, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők közül pedig mesterképzésre 16 810-en jelentkeztek első helyen. Az Index kigyűjtötte a legnépszerűbb szakok ponthatárait, többségüknél kevesebb pont is elég volt, mint tavaly.

Az első helyes jelentkezések alapján a legnépszerűbb szakirányok:

  1. gazdaságtudományi (20 171),
  2. bölcsészettudományi (10 972),
  3. műszaki (9888).

A legtöbben most is az ELTE-t jelölték meg, majd a Debreceni Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet. (Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér