Kína 1 milliárd dollár kölcsönt adna Latin-Amerikának vakcinákra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Kína kész 1 milliárd dolláros kölcsönt nyújtani latin-amerikai országoknak azért, hogy hozzájussanak a Covid-19-betegség ellen kifejlesztendő kínai vakcinához.

A felajánlás a kínai külügyminisztertől érkezett, aki videokonferencián egyeztetett mexikói hivatali partnerével és a latin-amerikai és karibi térség 12 másik országa (Argentína, Barbados, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Kuba, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad és Tobago meg Uruguay) képviselőjével mexikóvárosi idő szerint szerda este.

A Kínában fejlesztés alatt álló vakcina a közjót fogja szolgálni, minél szélesebb körben hozzáférhetővé kell tenni – mondta Vang Ji kínai külügyminiszter a mexikói külügyminisztérium szerint.

Most világszerte összesen kb. 150 olyan projekt fut, aminek a célja a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kifejlesztése, ebből több Kínában folyik.

Peking a sajtóban „szájmaszk-diplomáciaként” emlegetett politikája részeként több latin-amerikai országnak is adományozott vagy adott el orvosi eszközöket, többek között Mexikónak és Venezuelának. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér