26 újabb Covid-19-fertőzöttet találtak Magyarországon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

26 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Az új fertőzöttek nagyját a járványügyi hatóság a kontaktkutatással azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb halott, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 68 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, most 7453 embernél van érvényben.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!