26 újabb Covid-19-fertőzöttet találtak Magyarországon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

26 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4424 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Az új fertőzöttek nagyját a járványügyi hatóság a kontaktkutatással azonosította az ország különböző részeiből. Nincs újabb halott, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 504 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 68 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, most 7453 embernél van érvényben.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér