A Mi Hazánk szerint kompromisszumos a javaslatuk, hogy Mandela helyett Horthyról nevezzenek el egy közteret

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Horthy Miklósról, a Magyarországot csaknem a végső pusztulásba döntő Horthy-rendszer névadójáról nevezne el egy fővárosi közterületet a Mi Hazánk nevű szélsőjobboldali csoport, aminek a javaslatáról hétfőn szavaz a XI. kerületi képviselőtestület.

A párt közleményében "kompromisszumosnak" nevezte a javaslatát, hogy a Hadak útja és a Tétényi út közötti névtelen területet Horthyról nevezzék el. Hogy ezt hogy értik, az nem teljesen világos, mindenesetre közleményükben ezután azzal büszkélkednek, hogy azt sikerült megakadályozniuk, hogy Nelson Mandeláról nevezzék el a közterületet.

A Nobel-békedíjas, a rasszista aparhteid-rendszer elleni harca miatt 27 évre bebörtönzött Nelson Mandelát, a modern Dél-Afrika első elnökét ők közleményükben "fehérellenes rasszistának" nevezik. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér