Tállai: Januártól akár 1 forintot is kifizethetünk bankkártyával

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Tállai András azt mondta, hogy jövőre több 100 ezer gazdasági szereplőnél fizethetnek az ügyfelek elektronikusan, így a közértek, az edzőtermek és az autószervizek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket. Tállai specifikusan megnevezte az ázsiai éttermeket is, hogy azok sem utasíthatják vissza a kártyás fizetést, de a cikkből nem derül ki, miért.

Az Országgyűlés nemrég törvényben mondta ki, hogy 2021. január 1-től minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést, ami online pénztárgépet működtet. Tállai azt mondta, még kb. 60 ezer cég nem felel meg a feltételeknek.

Varga Mihály pénzügyminiszter kártyával fizet a második kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium büféjében 2019. szeptember 24-én.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Összeghatár nélkül el kell fogadni a banki fizetést, tehát az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk – mondta Tállai. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér