Tállai: Januártól akár 1 forintot is kifizethetünk bankkártyával

2020 július 25., szombat 7:22

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Tállai András azt mondta, hogy jövőre több 100 ezer gazdasági szereplőnél fizethetnek az ügyfelek elektronikusan, így a közértek, az edzőtermek és az autószervizek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket. Tállai specifikusan megnevezte az ázsiai éttermeket is, hogy azok sem utasíthatják vissza a kártyás fizetést, de a cikkből nem derül ki, miért.

Az Országgyűlés nemrég törvényben mondta ki, hogy 2021. január 1-től minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie az elektronikus fizetést, ami online pénztárgépet működtet. Tállai azt mondta, még kb. 60 ezer cég nem felel meg a feltételeknek.

Varga Mihály pénzügyminiszter kártyával fizet a második kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium büféjében 2019. szeptember 24-én. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Összeghatár nélkül el kell fogadni a banki fizetést, tehát az ügyfeleket akkor is ki kell szolgálni, ha egy fillér készpénz sincsen náluk – mondta Tállai. (MTI)