Zágráb belvárosát elöntötte a víz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szélviharral kísért heves felhőszakadás söpört végig péntek este Horvátországon. A legnagyobb károk a fővárosban, Zágrábban keletkeztek, ahol a helyi köztévé jelentése szerint az egész belvárost elöntötte a víz.

A jelentések szerint a tűzoltók száz helyen dolgoznak a károk felszámolásán. A víz elöntötte az aluljárókat, a pincéket és több utcát. Volt, ahol térdig állt a víz. A város polgármestere, Milan Bandić szerint a problémát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék jelentette, amit a városi csatornarendszer nem volt képes elvezetni.

A Kvarner-öbölben is komoly károkat okozott a vihar, fákat döntött ki, háztetőket vitt el és autókat rongált meg.

Egy mozgássérült férfit a tűzoltók mentettek ki autójából az egyik aluljáróban. Egy tűzoltó pedig rosszul lett intézkedés közben, és a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A vihar után szombat reggelre a legtöbb helyen helyreállt az élet. (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér