Magyar vendégmunkások is elkapták a koronavírust egy bajorországi farmon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Közel 500 embert kellett karanténba helyezni egy bajorországi farmon, ahol péntek óta 174 vendégmunkás produkált pozitív koronavírus-tesztet. Többségük Magyarországról, Romániából, Bulgáriából és Ukrajnából érkezett, írja a Guardian. Egy embert kórházba kellett szállítani.

A farm, ahol elterjedt a vírusFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

A többiektől elkülönítve, de karanténban vannak azok is, akiknek negatív lett a tesztjük.

A hatóság szerint a farmon nem alkalmazták következetesen a higiéniai előírásokat, a bajor egészségügyi miniszter pedig azt mondta, nagyon komolyan veszik a helyzetet, és mindenkit igyekeznek lekövetni, aki kapcsolatba léphetett a munkásokkal. Hamarosan tömeges tesztelésbe kezdenek más, környékbeli gazdaságokban is.

Egy karanténba helyezett vendégmunkásFotó: CHRISTOF STACHE/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér