Orbán Viktor elugrott a hétvégén Tiborcz István úszómedencés birtokára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Több Balaton, kevesebb Brüsszel” - ezzel a szöveggel osztott meg szalmakalapos-napszemüveges képet Orbán Viktor szombaton. 

Rögtön látszik, hogy a fotó a Balatonnál készült, de a Magyar Narancs az Átlátszó tavalyi cikke és képei alapján ennél pontosabban is beazonosította a helyszínt:

Tiborcz István felsőörsi, csaknem egyhektáros, úszómedencés birtokát.A miniszterelnök veje egy házszámokkal sem bíró, zártkerti besorolású zónában vásárolt két telket, amiket aztán egyesített. Bár az Átlátszó tavaly azt írta, a tulajdoni lapok szerint gazdasági épületek álltak rajta, valójában egy jókora luxusvilla és egy másik nyaralóépület található ott. 

A villa a Felsőörsöt Almádival összekötő úttól nem messze, egy abból leágazó zsákutcából közelíthető meg, ami hivatalosan ugyan közterület, az elején mégis kapu zárja le. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót