A rendőrség szerint villanyszerelők írták ki az ünnepeltnek, hogy 44, a járókelők szerint SS-jelvényt lógattak ki Leányfaluban

POLITIKA
2020 július 27., 09:49

Alaposan meglepődtek a leányfalusi Duna-parton szombaton sétálók, amikor az egyik hétvégi ház homlokzatán egy SS-jelvényt láttak kilógatva. Vagy legalábbis valamit, amit többen is annak néztek. Ez a látvány tárult ugyanis a sétálók és biciklizők szeme elé:

Ez pedig a hirhedt SS, vagyis az Adolf Hitler-féle német náci párt, az NSDAP katonai szervezete, a Schutzstaffel zászlaja:

illetve ugyanaz egy gallérjelzésen:

A látvány annyira felháborított egy arra sétáló férfit, hogy fényképezni kezdte a házat. Az illető a 444-nek azt mesélte, hogy ezt látva kijött a házból egy nő és mögötte valamivel egy férfi. A nő a szemtanú elbeszélése szerint azt mondta neki, hogy a férje 44. születésnapját ünneplik és ez egy 44-es szám. Amikor a fényképező azt mondta az időközben odaérkező férfinak, hogy ez szerinte egy SS-jelvény, ami tiltott önkényuralmi jelkép, ő pedig zsidó és zavarja a látvány, a férfi állítása szerint azzal válaszolt, hogy ők viszont nácik, hősünknek pedig úgyis indul a vonata.

A képeket készítő férfi ezek után távozott, de egy ott lakó barátja, akinek megmutatta a fotót, bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök hamarosan ki is szálltak a helyszínre. Hogy mit találtak ott? Ezt a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság írta meg a 444-nek idézem:

"Egy „SS” zászló kihelyezése miatt érkezett bejelentés alapján érkeztek rendőrök 2020. július 25-én este egy leányfalui címre, ahol születésnapi összejövetel zajlott. Kiderült, az elektromossághoz munkájuk révén kötődő résztvevők az ünnepelt 44. születésnapjára készítették a villám jelekkel szimbolizált zászlót. Amikor a rendőrök felhívták a figyelmüket a tiltott önkényuralmi jelképpel kapcsolatos hasonlóságra, azonnal eltávolították a zászlót. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, büntetőeljárás nem indult."