A meggyilkolásával gyanúsított német férfi kertjében keresik Madeleine McCann holttestét

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ásni kezdett a német rendőrség a 43 éves Christian Brückner kertjében, a németországi Hanovertől északra található Braunschweig városában, a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann holtteste után kutatva - írja a Guardian.

Az alig 4 éves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el egy portugál üdülőhelyről, Praia de Luzból. A szülei egyik este, miután lefektették, és elmentek egy közeli étterembe vacsorázni. Mire visszértek, a kislány eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de Madeleine sosem került elő. Az ügy a kriminalisztika történetének egyik legrejtélyesebb esete és legfordulatosabb nyomozása.

A német Christian Brücknert, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti drogkereskedelem miatt, június óta gyanúsítják a kislány elrablásával és meggyilkolásával. A gyanút az terelte rá, hogy a kislány eltűnésének időpontjában ő is a portugáliai Praia da Luz-ban tartózkodott, és a bűnügyi nyilvántartás alapján kétszer is elítélték már gyermekek szexuális bántalmazása miatt.

Braunschweig-i kertjében hétfőn kezdtek el kutakodni egy kotrógéppel a nyomozó hatóságok.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó