Ahogy visszatért a koronavírus, Vietnámban rögtön evakuálták a turistákat egy városból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Április óta szombaton azonosítottak először Vietnámban olyan koronavírus-fertőzöttet, aki helyben kapta el a fertőzést. Másnap újabb három, majd még tizenegy estet regisztráltak, mindegyiket a Dél-kínai-tenger partján fekvő Danang városában és környékén. Két beteg állapota kritikus, írja a Reuters.

Válaszul a hatóságok rögtön szigorú intézkedéseket hoztak: 15 napig nem szállhatnak le és nem indulhatnak repülőgépek a városból, valamint kedden leáll a távolsági busz- és vonatközlekedés is. 

Bezárt bolt Ho Si Minh-városban június végénFotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

95 milliós népessége ellenére Vietnámban egyetlen koronavírusos halálesetet sem regisztráltak, amit a szigorú korlátozásoknak és a széleskörű tesztelésnek tudnak be. A regisztrált esetszám is nagyon alacsony, mindössze 431. 

Vietnám továbbra sem fogad külföldi látogatókat, a belföldi turizmus viszont fellendült az utóbbi hónapokban, így sokan látogattak például Danangba is. A fertőzés terjedését látva a kormány döntött 80 ezer ember, többnyire turisták evakuálásáról, akiket 11 másik városba terveztek szállítani repülővel. A legtöbben azonban maguktól is elhagyták a várost, busszal vagy vonattal a környékbeli településekre mentek. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér