Lebukott egy berlini róka, aki nagy titokban ellopott 100 papucsot, így derült ki, hogy a németek fele Crocsban jár

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Christian Meyer zehlendorfi lakosnak úgy két héttel ezelőtt eltűnt az ajtó alá kirakott futócipője. Valaki ellopta. Meyer nem az a feladós fajta, istenkedés vagy új pár vásárlása helyett csapdát állított: lesből figyelni kezdte a tolvajt, merthogy cipőtolvajra gyanakodott. Jó ideig nem volt kapás, aztán egyszercsak sikerült tetten érnie a bűnöst. Aki egy jóképű, bár kissé anorexiás rókának bizonyult. 

Meyer követte az állatot, sisnyásokon és tüskebokrokon át, míg egy erdős területen meg nem találta a cipőraktárát. A róka rövid idő alatt nagyjából száz cipőt – vagyis jobbára papucsot – lopott el Zehlandorfban. 

A csavar a sztoriban az, hogy pont Meyer cipője nem lett meg, így az sem kizárt, hogy azt pont egy ember lopta el. A történet tanulsága pedig az, hogy a zsákmány egy részéről publikált fotó tanúsága szerint a német társadalom legnagyobb egyesítő ereje a Crocs típusú papucsok hordása. A kínzó kérdés pedig az marad, hogy a tolvaj róka miért és hogyan tudott ennyi párat is ellopni a cipőkből-papucsokból? Kettőt nehéz lehet együtt vinni szájban. (Der Tagesspiegel)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér