Lebukott egy berlini róka, aki nagy titokban ellopott 100 papucsot, így derült ki, hogy a németek fele Crocsban jár

ÁLLAT
2020 július 28., 13:59

Christian Meyer zehlendorfi lakosnak úgy két héttel ezelőtt eltűnt az ajtó alá kirakott futócipője. Valaki ellopta. Meyer nem az a feladós fajta, istenkedés vagy új pár vásárlása helyett csapdát állított: lesből figyelni kezdte a tolvajt, merthogy cipőtolvajra gyanakodott. Jó ideig nem volt kapás, aztán egyszercsak sikerült tetten érnie a bűnöst. Aki egy jóképű, bár kissé anorexiás rókának bizonyult.

Meyer követte az állatot, sisnyásokon és tüskebokrokon át, míg egy erdős területen meg nem találta a cipőraktárát. A róka rövid idő alatt nagyjából száz cipőt – vagyis jobbára papucsot – lopott el Zehlandorfban.

A csavar a sztoriban az, hogy pont Meyer cipője nem lett meg, így az sem kizárt, hogy azt pont egy ember lopta el. A történet tanulsága pedig az, hogy a zsákmány egy részéről publikált fotó tanúsága szerint a német társadalom legnagyobb egyesítő ereje a Crocs típusú papucsok hordása. A kínzó kérdés pedig az marad, hogy a tolvaj róka miért és hogyan tudott ennyi párat is ellopni a cipőkből-papucsokból? Kettőt nehéz lehet együtt vinni szájban. (Der Tagesspiegel)